Dicle Üniversitesi Akreditasyon Başvuru ve Hazırlık Semineri
22 Kasım 2024 tarihinde Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığı Toplantı Odası'nda, EPDAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal tarafından EPDAD Akreditasyonu Başvuru ve Hazırlık Semineri verildi. Seminer, fakültenin Dekanı Prof. Dr. Şengül Kocaman ve dekan yardımcıları ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.
Seminerde, EPDAD akreditasyon süreci, başvuru aşamaları, öz değerlendirme raporu hazırlama ve diğer önemli konular hakkında bilgiler verildi. Katılımcılara, akreditasyonun önemi, öğretmen yetiştirme programlarının kalitesinin artırılmasındaki rolü ve EPDAD'ın bu süreçte sağladığı destekler konusunda sunum yapıldı.
Prof. Dr. Dinçay Köksal yaptığı konuşmada, akreditasyonun sadece bir belge olmaktan öte, eğitim kurumlarının sürekli gelişimi ve iyileşmesi için önemli bir araç olduğunu vurguladı. Akreditasyon sürecinin, öğretmen yetiştirme programlarının uluslararası standartlara ulaşmasına ve mezunların istihdam olanaklarının artmasına katkı sağlayacağını belirtti.
Seminer, katılımcılara akreditasyon süreci hakkında daha detaylı bilgi edinme fırsatı sundu. EPDAD olarak, öğretmen yetiştirme programlarının kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.